layo1.gif
 Layo1 PCB een must voor de creatieve ontwerper!

Belangrijkste voordelen ten opzichte van Layo1 PCB voor DOS

Gebruikersomgeving
Undo/Redo
Lagen
Verbeterde Zoom mogelijkheden
Nieuwe database
Ontwerp resolutie
Tabellen
Padstacks
Sjablonen
Copper-Pour (kopervlakken generatie)
Auto-Backup
Design Rule Check (Ontwerp-controle)
Post-Processing (Uitvoer)
Extended Gerber
Pick en Place
Compatibiliteit met Layo1 PCB voor DOS
Specificaties

Gebruikersomgeving

Undo/Redo

Heeft u de beslissing genomen een component of spoor te verplaatsen of te verwijderen, dan zorgt de UnDo functie ervoor dat u deze beslissing ongedaan kunt maken zodat de oude situatie weer herstelt wordt. Met ReDo maakt u een UnDo weer ongedaan. U kunt m.b.v. deze functies naar hartelust experimenteren met uw ontwerp en steeds weer terug keren naar voorgaande situaties.

Lagen

Met Layo1 PCB voor Windows beschikt u over een arsenaal aan lagen. Voor koper kunt u t/m 16 lagengebruiken. Daarnaast heeft u de beschikking over documentatie lagen t.b.v. silkscreen, soldeermasker, soldeerpasta, assemblage enz.

Verbeterde Zoom mogelijkheden

Met Layo1 PCB voor Windows bent u niet gebonden aan 9 zoom mogelijkheden. Naast Zoom-In en Zoom-Out heeft u de beschikking over Zoom-Alles en Zoom-Venster.

Nieuwe database

Layo1 PCB voor Windows heeft een nieuw database-formaat voor PCB-ontwerpen. Deze database bevat het volledige PCB-ontwerp inclusief:

Ontwerp resolutie

Layo1 PCB heeft een interne resolutie van 0.0001mm. Dit geeft u de mogelijkheid om PCB's te ontwerpen met een zeer hoge resolutie.

Tabellen

Database items zijn via tabellen weergegeven en bij te werken. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht van bijvoorbeeld de netlijst, lagen en padstacks.

Padstacks

Met Layo1 PCB voor Windows kunt u per laag de vorm en afmeting van een Pad/Via bepalen. Een padstack geeft een totaalbeeld van een Pad/Via inclusief de boordiameter.

Sjablonen

Een sjabloon kunt u vergelijken met een sjabloon in Microsoft Word. Een sjabloon is dus een basis PCB-ontwerp met instellingen voor het aantal lagen, grids, kleuren, post-processing, pads, enz. Ook de afmeting van het PCB-ontwerp staat in het sjabloon. U kunt zelfs sjablonen voorzien van componenten (denk hierbij aan connectoren enz.) en bevestigingsgaten. Sjablonen kunnen u een hoop werk en tijd besparen. Uiteraard kunt u uw eigen sjablonen ontwerpen. U kunt eventueel een bestaand PCB-ontwerp omzetten naar een sjabloon.

Copper-Pour (kopervlakken generatie)

Zeer sterk verbeterde kopervlak generatie t.o.v. Layo1 PCB voor DOS. Er wordt nu gebruik gemaakt van polygonen.

Auto-Backup

Met de Auto-Backup optie kunt u automatisch backups opslaan van uw PCB-ontwerp. U kunt zelf bepalen om de hoeveel minuten een backup gemaakt moet worden en het maximaal aantal backups. Daarnaast kunt u zelf bepalen waar de backups worden opgeslagen.

Design Rule Check (Ontwerp-controle)

De Online Design Rule Checker in Layo1 PCB voor Windows maakt u direct attent op een eventuele fout. Uiteraard kunt u ook op elk gewenst moment een DRC-Alles uitvoeren. De DRC test niet alleen op koper maar ook op boorgaten. Zo kunt u geen spoor plaatsen op een plek waar bijvoorbeeld een boorgat zit.

Post-Processing (Uitvoer)

Het genereren van de Post-Proces gegevens (Gerber/Excellon) gaat een stuk gemakkelijker. Een paar toetsaanslagen zijn voldoende om de Gerber en Excellon bestanden te genereren. De door u gemaakte instellingen worden in het PCB-ontwerp opgeslagen. Wanneer u bijvoorbeeld voor een Re-Design de Post-Proces gegevens wilt genereren hoeft u niet opnieuw alle instellingen door te lopen. Post-Proces instellingen kunt u overigens ook in uw sjablonen instellen.

Extended Gerber

Steeds meer PCB-productie bedrijven geven de voorkeur aan Extended Gerber (274-X). Dit Gerber formaat maakt geen gebruik van een aparte Aperture-lijst. De definities van de gebruikte apertures zitten meteen al in het Gerber-bestand. Daarnaast genereert Layo1 PCB voor Windows slechts één Gerber bestand i.p.v. een bestand voor elke laag apart. Dit bestand bevat alle films en de aperturelijst.

Pick en Place

Informatie voor componentenplaats machines (Pick en Place) kunt u automatisch laten genereren en uitvoeren naar een bestand of laten afdrukken door uw printer.

Compatibiliteit met Layo1 PCB voor DOS

Natuurlijk kunt u naadloos overstappen van uw Layo1 PCB voor DOS versie naar Layo1 PCB voor Windows. Al uw ontwerpen en componenten-bibliotheken kunt u importeren en verder bewerken/gebruiken. Uw investering blijft dus gewaarborgd met Layo1 PCB voor Windows. De conversie is transparant en vergt van uw kant geen overbodige handelingen.

Specificaties

Kortom, genoeg redenen (er zijn er nog veel meer) om de overstap naar Layo1 PCB voor Windows te maken!

Layo1 PCB wordt regelmatig uitgebreid, ook uw inbreng stellen wij zeer op prijs.